Wat is guasha


Guasha is de Chinese variant van de schraap-techniek die in vele landen van Zuidoost-Azië plaatsvindt en die al meer dan duizenden jaren oud is.

Guasha bestaat oorspronkelijk uit twee woorden: “gua” betekent schrapen en “sha” betekent fijne zandkorrels, de afvalstoffen van het lichaam. Ofwel het schrapen van ziekte van gestagneerde energie.

De behandeling

Bij de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op de huid begin ik met een speciale schraper te "schrapen". De schraper kan uit verschillende materialen en vormen bestaan. Door het schrapen wordt de doorbloeding van het bindweefsel gestimuleerd, waardoor de huid rood wordt. Op de plaatsen waar blokkades zijn door afvalstoffen of toxines, verschijnen “bloeduitstortingen” (sha) in de huid. De kleuren variëren van lichtrood tot paars. Hoe donkerder de kleur, hoe ouder (chronischer) de stoornis. De huid wordt bij de behandeling niet beschadigd.

Bij een normale conditie van het lichaam verdwijnt de sha  - ofwel rode vlekken - binnen 3 tot 7 dagen. Wanneer men zich vaker laat behandelen met guasha krijgt men steeds minder rode vlekken. Dit betekent dat het lichaam weer gezond wordt.