Over mij


Mijn naam is Cinie van Ierland-Sum, geboren en getogen in Helmond. In 2014 ben ik de Santai Guasha opleiding gestart en in 2016 met succes afgerond.

Sinds 2018 heb ik een praktijk aan huis voor Guashatherapie.

Door mijn Chinese achtergrond ben ik van kinds af aan opgegroeid met guasha. Mijn moeder hielp vaak mensen die bij haar kwamen met vage klachten, kneuzingen en andere pijnen. Zij gebruikte daarvoor de schraaptechniek als huis-tuin-en- keukenmiddel.

Mijn interesse voor Guasha werd opnieuw gewekt toen een oud-collega van mij al 5 jaar aan het dokteren was met zijn arm. Hij kreeg zijn arm niet meer volledig omhoog. Na zijn eerste guashabehandeling merkte hij al verschil en na de 3e behandeling kon hij zelfs weer badmintonnen. Nooit geweten dat guasha zoveel meer met je lichaam kan doen!

 

Beroepsregistratie

Sinds 2018 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NIBIG en Wkkgz geregistreerd.

Recensies

Marja

Nadat bij mij borstkanker was geconstateerd, volgde een periode van chemo- en immunotherapie. Na afronding van de chemotherapie volgde een drievoudige operatie waarbij mijn borst werd geamputeerd, gelijktijdig werd een buikwandcorrectie uitgevoerd en met het buikvet werd een nieuwe borst gemaakt. 

Enkele maanden daarna kreeg ik steeds meer last van vochtophopingen in de nieuwe borst, oksel en buik. Ik begon met oedeemtherapie en leerde toen Cinie kennen. Zij bood mij aan om met Guashatherapie mijn borst, oksel en buik te behandelen. Na de eerste behandeling voelde ik al verlichting. Na elke volgende behandeling werd het vocht beter afgedreven. De combi van guasha met oedeemtherapie deed me heel goed.

Ik heb tevens een keer een complete rugbehandeling gekregen, waarna het nog beter werd en tevens twee pijnplekken onder mijn schouderbladen werden aangepakt. Na enkele dagen was de jarenlange, zeurende pijn verdwenen en nu - na een vijftal maanden - nog steeds niet terug. 

De behandelingen bij Cinie vond ik altijd wonderlijk goed werken. Buiten dat is Cinie een liefdevolle en integere vrouw die graag met hart en ziel mensen helpt. Ik voel me ook altijd erg op m'n gemak bij haar. 

Bedankt voor het wonder dat je bij mij verricht hebt Cinie.

Marja

Marsha

Ik had nog nooit van guasha therapie gehoord totdat Cinie mij erover vertelde. Ik wist dat ze de opleiding had gevolgd en was heel benieuwd geworden. Waar ik vooral last van heb zijn nek- en schouderklachten als gevolg van veel werken met de computer. De eerste behandeling was even wennen maar meteen al was resultaat voelbaar.

Cinie vertelde mij dat de behandeling zorgt voor een betere doorbloeding en na meerdere behandelingen namen mijn klachten echt enorm af.

Naast de guasha therapie heeft ze ook nog cupping bij mij gedaan en dat werkt ook prima. Ik heb in het verleden ook behandelingen gehad d.m.v. fysiotherapie, maar de guasha gaat veel dieper. Cinie legt ook uit wat de relatie is tot de organen in ons lichaam. Ik heb echt baat bij deze Oosterse wijze van behandelen en ben heel enthousiast geworden. Cinie is heel kundig en integer, ze luistert heel goed naar wat je klachten zijn en past hierop haar behandelingen aan.

Cinie ik ben heel blij voor jou dat je bent gestart met jouw eigen praktijk. Via jouw behandelingen kun jij zoveel mensen helpen en dat is iets wat jouw goed past. Je kunt van jouw passie je werk maken en je droom laten uitkomen.

Heel veel succes met jouw praktijk en alles wat nog op je pad gaat komen.

Marsha